Onze Organisatie

GroeNoord is ontstaan uit familiebedrijven. Dit is terug te zien in onze bedrijfscultuur, structuur en in de normen en waarden in ons bedrijf. Het behoud hiervan is belangrijk voor GroeNoord. Om dit te bereiken is GroeNoord opgezet als een vlakke organisatie, waarbij communicatie geen eenrichtingsverkeer is en waarbij het managementteam open staat voor feedback. Bij deze ontstaansgeschiedenis past ook dat alle eigenaren een actieve functie bekleden binnen het bedrijf. Zij stellen de klant- en medewerkerstevredenheid boven het belang van de eigenaar.

In de mechanisatie zijn in de vorige eeuw de grootste ontwikkelingen de revue wel gepasseerd. Van paard naar trekker naar cabine, van meer PK’s naar automatisch sturen. De ontwikkelingen richten zich nu meer op de details, op het verbeteren van bestaande systemen. Een nieuwer model, zuinigere motoren, betere elektronica, nauwkeurigere aansturing, betere datavoorziening.

Kennis en kunde

Door de ontwikkeling van de steeds modernere machines veranderen ook het onderhoud en de reparaties: het vereist steeds meer vakkundigheid en specialistische kennis. GroeNoord investeert daarom continu in de ontwikkeling van haar medewerkers. Medewerkers hebben bovendien de mogelijkheid zich te specialiseren. Hierdoor is de kennis en kunde van de medewerkers van GroeNoord onderscheidend. Die professionaliteit is ook terug te zien in ons eenduidige merkenpakket. Kwaliteitsmerken die passen bij het imago van het hoofdmerk John Deere en bij de professionele klanten van GroeNoord.

Services en diensten

Ons productassortiment is heel breed: landbouwtrekkers, heftrucks, tuin- en parkmachines en diverse werktuigen. Nieuw, occasions, te koop en te huur: topmerken, jong en goed onderhouden. Naast de ‘ijzeren producten’ worden er steeds meer ondersteunende producten ontwikkeld: servicecontracten, verzekeringspakketten en specifieke financieringen. Door naast premium producten ook premium services en diensten aan te bieden is GroeNoord klaar voor de toekomst.

Sponsorbeleid

GroeNoord ziet sponsoring als tweerichtingsverkeer: een samenwerking waarin beide partijen een bijdrage leveren om de gezamenlijk overeengekomen doelen te realiseren. Onze slogan ‘Onze Mensen Onze Kracht’ neemt ook in deze gedachtegang een prominente plaats in. Een goede samenwerking kan immers van grote meerwaarde zijn voor beide partijen.

Door projecten in de agrarische-, mechanische en technische sector en projecten met een maatschappelijk en regionale belang te ondersteunen poogt GroeNoord een positieve en betekenisvolle bijdrage te leveren aan de samenleving. Wij vinden het van groot belang dat het initiatief past bij de waarden en de cultuur die GroeNoord definiëren.

Sponsorcriteria

Om in aanmerking te komen voor sponsoring door GroeNoord dient het sponsorverzoek te voldoen aan de volgende criteria:

  • Het sponsorverzoek staat in relatie tot ten minste één van de vijf aandachtsgebieden waar GroeNoord zich met sponsoring op richt: de agrarische, mechanische of technische sector, het dient het maatschappelijk en regionaal belang.
  • De sponsoring moet bijdragen aan de doelen die GroeNoord met sponsoring beoogt.


Sponsorverzoek indienen

Sponsorverzoeken dient u schriftelijk in te dienen via onderstaand formulier:

 

Persoonlijke ontwikkeling

De grootste ontwikkelingen in de mechanisatie zijn in de vorige eeuw de revue wel gepasseerd. De ontwikkelingen richten zich nu meer op de details en het verbeteren van bestaande systemen. Het zijn de extra’s die door de dealer geleverd wordt die van invloed zijn op de keuze van de klant: de kwaliteit van de service en het niveau van de kennis. Door de ontwikkeling van de steeds modernere machines veranderen ook het onderhoud en de reparaties. GroeNoord investeert daarom continu in de ontwikkeling van haar medewerkers.

Onze mensen

GroeNoord heeft eigen trainingscentra en biedt vakinhoudelijke opleidingen en interne ondersteuning. De grootte van GroeNoord, met 18 vestigingen in de vier Noordelijke provincies, draagt bij aan mogelijkheden voor het personeel om zich te specialiseren. Onze mensen zijn onze kracht: functioneringsgesprekken, opleidingsplannen en persoonlijke ontwikkeling zien wij als net zo vanzelfsprekend als een onderhoudsbeurt aan een trekker. Persoonlijke aandacht en tijd vanuit het managementteam zijn bij GroeNoord dagelijkse gang van zaken.

Werken bij GroeNoord

GroeNoord investeert niet alleen in haar eigen mensen - dat zijn er inmiddels ongeveer 280 verdeeld over zes provincies - maar ook in nieuwe medewerkers. We zijn altijd op zoek naar vakmensen, goede monteurs. Niet voor elke afdeling is een specifieke opleiding, bijvoorbeeld voor de Tuin & Park. Dan zoeken we mensen die ‘affiniteit’ hebben met 2-takt en 4-takt motoren. Een mooie uitkomst is ons eigen Trainingscentrum, waar naast het praktijkwerk, mensen opgeleid kunnen worden.

Stage

Een andere, minstens zo belangrijke manier voor GroeNoord om nieuwe mensen binnen te halen is: investeren in studenten. Door op alle vestigingen constant één leerling-monteur te hebben en daarnaast stageplekken aan te bieden, creëren we de medewerkers van de toekomst. We hebben studenten van onder andere het Friesland College, Aeres Tech in Ede en Aventus in Apeldoorn en zorgen dat ze een leuke, leerzame periode hebben bij GroeNoord. Een goeie begeleiding is daarbij essentieel.

Motivatie

Het technische vak is leuk en divers. Om dat werk te kunnen doen bij een professionele, ambitieuze en groeiende organisatie als GroeNoord levert veel voordelen en mogelijkheden: er is altijd werkvoorraad, er is flexibiliteit in werk én je kunt je verder ontwikkelen en specialiseren. Er zijn binnen GroeNoord voldoende doorgroeimogelijkheden. Bovendien zijn er bij GroeNoord functies beschikbaar waar bij een mechanisatiebedrijf met een omvang van één of twee vestigingen geen ruimte voor is. Dit alles resulteert in de extra’s die GroeNoord als dealer biedt aan haar klanten: de kwaliteit van de service en het niveau van de kennis is onderscheidend. GroeNoord is een platte organisatie met korte lijnen en weinig ruis.

Nieuwsgierig naar onze vacatures? Klik voor een overzicht van al onze vacatures hier