Mazzotti MAF 6240 NL afgeleverd aan Boerma in Smilde

30 mei 2024

Samen met Hogervorst hebben we een Mazzotti MAF 6240 NL mogen leveren aan Boerma in Smilde. De NL in de aanduiding betekent dat er speciaal is geluisterd naar de eisen van de Nederlandse gebruikers. Deze Mazzotti MAF 6240 NL is de eerste van dit type in Nederland. Deze krachtpatser neemt maximaal 6400 liter mee en heeft een spuitboom van 39 meter. De combinatie met het John Deere PowrSpray systeem en Smart Farming oplossingen zorgen voor de juiste dosering op de juiste plek.


Deze veldspuit is uitgerust met 25 cm dopafstand, zodat nagenoeg geen emissie gecombineerd wordt met een effectieve bedekking. De machine voldoet dan ook aan 95% driftreductie en is daarmee klaar voor de eisen die vanaf 2030 gaan gelden. De Norac automatische boomhoogteregeling met 5 sensoren is in staat om de spuitboom exact op de juiste hoogte te houden.

Het unieke van deze machine zit hem ook in het lage eigen gewicht in deze klasse gecombineerd met een 50/50 gewichtsverdeling wanneer de spuitbomen zijn uitgeklapt. Dit maakt het mogelijk om zonder verbrede spuitsporen op 3 meter spoorbreedte te rijden met 380/105 R54 Alliance 354 IF. Deze band is de grootste in zijn soort en is door de enorme hoogte/breedte verhouding in staat om het gewicht te verdelen over een grote lengte. Het PTG-bandendruk regelsysteem zorgt ervoor dat de mogelijkheden van deze banden volledig kunnen worden benut. Een druk van 3,5 bar bij transport zorgt voor een lage slijtage en laag brandstofverbruik. Aangekomen bij het veld kan de bestuurder vanuit de cabine de banden af laten lopen tot 1,4 bar. Zo kan er ook in de slechtste omstandigheden gewerkt worden met minimale insporing. De spoorbreedteverstelling vanuit de cabine zorgt dat we de 3 meter spoorbreedte kunnen combineren met een transport breedte van 2,5 meter op de spuitboom en 2,9 meter over de wielen (incl. draainippels voor de lucht). Doordat ook alleen de achteras breed gezet kan worden en de voor- en achterwielen in een ander spoor kunnen rijden, kan het gewicht op leeg land over een breedte van totaal 1,6 meter verdeeld worden.

Het platform bovenop, achter de cabine is door Hogervorst aangepast zodat de middelen met een heftruck in een afsluitbare kist van 1200×800 mm boven op de machine gezet kunnen worden. Vanuit deze kist kunnen de middelen eenvoudig naar de mixer/fustreiniger worden gebracht. Op het platform boven de motor kan de juiste hoeveelheid worden afgemeten en via de mixer optimaal in de tank worden verdeeld. Als de hydraulische oprolbare zuigslang eerst in het water is gelegd kan boven ook de juiste vulhoeveelheid van de tank worden ingesteld zodat deze automatisch stopt. Toerental, spoelprogramma, verlichting het is boven allemaal aanwezig om efficiënt te kunnen werken. Ook is op het platform voldoende ruimte voor het gesloten vulsysteem.

Verder is aan alles gedacht om optimaal te kunnen werken met de machine. Een Groeneveld automatisch smeersysteem verlengt de levensduur van het onderstel, het dieselvulpunt is eenvoudig bereikbaar en ook het inschakelen op de vierwielbesturing onder de 14 km/uur zonder stilstaan en automatische vertraging is nu mogelijk waardoor men in 1 keer de rij kan uitrijden zonder met de achterwielen de rug te raken.

Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van deze Mazzotti MAF 6240 NL op uw bedrijf, neem dan contact op met de GroeNoord vertegenwoordiger van uw plaatselijke vestiging voor meer informatie.


vergroot

vergroot

vergroot

vergroot

vergroot

vergroot

vergroot

vergroot

vergroot

Ander nieuws

Juli 2024

3 juli 2024

15 juli organiseren wij een open avond bij GroeNoord Zijldijk

Juni 2024

25 juni 2024

John Deere presenteert zijn nieuwe 6M tractoren

3 juni 2024

John Deere introduceert zijn nieuwe T5- en T6- combines

Mei 2024

31 mei 2024

Lemken Juwel 8i On-land ploeg met VarioPack WD70 vorenpakker In Actie

16 mei 2024

Onze Landbouw en Tuin & Park veiling vanuit Emmeloord is geopend

Alle nieuwsberichten