ZOMERTOUR - Bij Bouma in Workum

15 augustus 2023

Wij vervolgen onze Zomer Tour in Workum waar wij langs gingen bij de melkveehouderij van Sander en Deborah Bouma-Halley in Workum. Het bedrijf melkt meer dan 200 koeien en beschikt over 100 hectare weiland, bestaande uit 40 hectare natuurlijk grasland, 30 hectare wat wordt ingezet als graasland voor de koeien en nog eens 30 hectare wat wordt gebruikt voor gras-voederwinnen voor de winterperiode. Een groot deel van de melk die wordt geproduceerd op de melkveehouderij wordt verwerkt tot ijs, voor de ijsboerderij van Sander en Deborah: Margje 24. Met ijssallons in Leeuwarden,Sneek en Bolsward is het ijs van Margje 24 al op diverse locaties in Friesland te vinden.

Veenhuis

Om het melk en ijs van Margje 24 zo lekker mogelijk te maken is het van belang dat de kwaliteit van het grasland zo hoog mogelijk is. Voor het bemesten van het land wordt er daarom gebruik gemaakt van een Veenhuis Perfektline 12.000 tank met een Veenhuis Ecoject 7.60 bemester. De tank wordt getrokken door een John Deere 6155R Ultimate trekker met GPS wat zorgt voor een combinatie van hoge kwaliteit. De Veenhuis tank is voorzien van een flowmeter waarmee de hoeveelheid mest exact kan worden uitgelezen. Daarnaast is de Veenhuis Perfektline 12.000 ook voorzien van een zuigarm waarmee de tank nog sneller kan worden gevuld met mest vanuit de mestput.

GroeNoord verzorgt de verkoop en service van Veenhuis machines. Veenhuis biedt machines voor mesttoepassing voor de gehele landbouwsector, zowel voor de veehouderij als de akkerbouw. Met onze kennis en kunde kunnen we u adviseren wat het beste bij uw machinepark en bedrijf past. Benieuwd naar de mogelijkheden omtrent Veenhuis machines? Kijk dan op onze merkenpagina's of neem contact op met uw GroeNoord vertegenwoordiger.

MEER INFO OVER Veenhuis     

Ander nieuws

September 2023

28 september 2023

De GroeNoord Jubileum Veiling is geopend

7 september 2023

ZOMERTOUR - Bij Loonbedrijf Ten Voorde in Terwolde

Juli 2023

18 juli 2023

ZOMERTOUR - Bij Voorwinden in Usquert

6 juli 2023

ZOMERTOUR - Bij Agrar Services Termaat Terpac in Putten

5 juli 2023

John Deere 9600 hakselaar - demo tour

Alle nieuwsberichten