John Deere introduceert zijn nieuwe T5- en T6- combines

3 juni 2024

John Deere introduceert de geheel vernieuwde T5- en T6-combines met acht nieuwe modellen. Uitgerust met een scala aan motorvermogensopties, van de robuuste 6,8-liter motor met een maximaal vermogen van 305 pk in de T5 400 tot de krachtige JD9X 9-liter motor met 466 pk in het vlaggenschip T6 800-model, leveren deze maaidorsers uitstekende oogstprestaties. De nieuwe T5- en T6-maaidorsers bieden de ultieme bestuurderservaring, waarbij de cabine van de X9 eersteklas bestuurderscomfort en functionaliteit biedt. Deze luxe werkruimte is voorzien van ActiveSeatTM II, ledverlichting, een nieuw hoekstijldisplay en een elektronische stofdichte deur. De CommandPROTMjoystick biedt de bestuurder intuïtieve en persoonlijke bediening van alle belangrijke maaidorserfuncties. Om de bestuurderservaring nog verder te verbeteren, heeft John Deere zijn ultramoderne Precision Ag Technologypaketten geïntegreerd, met de StarFireTM 7500-ontvanger, G5Plus CommandCenter™-display, JDLinkTM-connectiviteit voor operationele efficiëntie en eenvoudig gegevensbeheer. “De introductie van onze nieuwe T5- en T6-maaidorsers betekent een belangrijke stap voorwaarts in de oogsttechnologie in de schudder maaidorser-sector”, zegt Jonathan Edwards, John Deere Product Marketing Manager voor Europa. “Ze zullen boeren voorzien van de tools die ze nodig hebben om de productiviteit en efficiëntie in het veld te verbeteren.”

Breed scala aan aandrijfopties
De acht nieuwe modellen van de T5- en T6-maaidorsers worden geleverd met een indrukwekkend scala aan motorvermogen, beginnend bij de 305 pk (max. vermogen) 6,8-liter motor in de T5 400 en de krachtige nieuwe JD9X 9-liter motor, beginnend met 348 pk in de T5 500 met vijf schudders en een indrukwekkend vermogen van 466 pk in het vlaggenschipmodel T6 800 met zes schudders. Alle modellen met de JD9X-motor bieden intelligente motortoerentalregeling, wat het brandstofverbruik verbetert door het motortoerental te verlagen tijdens het rijden op de weg en wanneer de machine stilstaat bij kruispunten of stoplichten. Alle motorvarianten voldoen aan de strenge fase V-emissienormen.

Hoogwaardig oogsten
Het opvoerkanaal, dat is ontworpen met dezelfde breedte als de rest van het gewaskanaal (1,67 m op modellen met 6 schudders), elimineert beperking van de gewasstroom over de hele maaidorser. Samen met het grote dors- en scheidingsoppervlak van de T5- en T6-maaidorsers levert dit uitstekende oogstprestaties op. De maaidorsers van modeljaar 2025 worden ook geleverd met nieuwe opties voor graanverwerking: nieuwe graantankopties tot 13.500 l voor de T6 (+23%) en 11.500 l voor de T5 (+15%). Bovendien kunnen bestuurders profiteren van de verstelbare lospijp, waardoor meer controle over het lossen mogelijk is, ongeacht welke aanhanger u heeft. De lossnelheid bij topprestatie bedraagt tot 150 l/sec, waardoor een snelle lossing van 10 ton graan in slechts 90 seconden mogelijk is. Bovendien zijn er opties voor hellingcompensatie beschikbaar, met een basiscompensatie tot 7% helling, het optionele zijheuvelpakket (compensatie tot 14% helling) en HillMasterTM-technologie met een compensatie tot 22% helling.

Verbeterde productiviteit door precisie bij het oogsten
Met betrekking tot slimme landbouw zijn de geheel nieuwe T5- en T6-maaidorsers uitgerust met geavanceerde John Deere Precision Ag Technology, waaronder de StarFireTM 7500 geïntegreerde ontvanger en het G5Plus CommandCenter-display. Het G5Plus CommandCenter biedt operators een groot, high-definition 12,8-inch display met intuïtieve menufuncties, voor ultieme controle en zicht tijdens het oogsten. Bovendien hebben bestuurders de mogelijkheid om de maaidorser uit te rusten met de uitgebreide G5Plus-monitor. Hierdoor kunnen bestuurders meer functies tegelijkertijd bedienen, zoals het bekijken van voertuigbesturingsfuncties op het primaire display en precisielandbouwtoepassingen zoals AutoPathTM, Machine Synchronisatie of Grain Sensing op de extra monitor. Met Machine Synchronisatie kan de bestuurder van de maaidorser de snelheid, richting en positie van de tractor regelen, waardoor nauwkeurig lossen zonder verspilling en zelfs het vullen van de aanhanger onderweg mogelijk wordt. Graandetectietechnologie biedt real-time metingen van vocht, eiwit en zetmeel, bijvoorbeeld in tarwe en gerst**, waardoor de scheiding van graan met een hogere waarde en een hoger eiwitgehalte wordt vergemakkelijkt, zelfs tijdens de oogst. “Door deze precieze technologische kenmerken te combineren met JDLinkTM-connectiviteit, die naadloze tweerichtingsdatacommunicatie biedt, en met het John Deere Operations CenterTM, onze krachtige en uitgebreide oplossing voor digitaal boerderijbeheer, stellen we de klant in staat elke fase van hun oogstwerkzaamheden te plannen, uit te voeren, te monitoren en te analyseren”, zegt Alexander Schnöder, productspecialist voor T5- en T6-maaidorsers.

Uitzonderlijk comfort voor de bestuurder
Comfort en gemak voor de bestuurder staan voorop bij het ontwerp van de T5- en T6-maaidorsers. De ruime premiumcabine van 3,68 m3, die al bekend was van de John Deere X9-vlaggenschipmaaidorser, is voorzien van een elektronische stofdichte deur en een onder druk staand interieur om te voorkomen dat stof en vuil de cabine binnendringen. De optionele ActiveSeatTM II biedt volledig instelbare elektronische bedieningselementen, koeling rondom en elektronische veringstechnologie voor ultiem bestuurderscomfort. Voor extra schermen en mobiele apparaten beschikt de cabine ook over 10 handig geplaatste 12 V- en USB-oplaadpunten. Het infotainmentsysteem biedt uitstekende communicatie- en audiogeluidsmogelijkheden en ondersteunt Apple CarPlay en Android Auto volledig. De CommandPROTM-joystick is een gebruiksvriendelijke, ergonomische en aanpasbare bedieningseenheid van de maaidorser, waardoor het eenvoudig is om verschillende instellingen voor verschillende bestuurders op het touchscreen te programmeren en op te slaan, zoals de snelheid van de transportband, de hoogte van de haspel, het inklappen van de losvijzel of de kanteling van het opvoerkanaal.

Maximale productieve tijd inbegrepen
John Deere streeft ernaar maximale productieve tijd voor klanten te garanderen, met een leveringspercentage van onderdelen binnen 24 uur van 98%. Wanneer een tijdige reparatie niet mogelijk is, zal de respectieve John Deere-dealer een reservemaaidorser van vergelijkbare grootte leveren om onderbrekingen in de oogstactiviteiten van de klant te voorkomen.


vergroot

vergroot

vergroot

vergroot

vergroot

vergroot

Meer informatie over de nieuwe T5 en T6 combines van John Deere

Ander nieuws

Mei 2024

31 mei 2024

Lemken Juwel 8i On-land ploeg met VarioPack WD70 vorenpakker In Actie

30 mei 2024

Mazzotti MAF 6240 NL afgeleverd aan Boerma in Smilde

16 mei 2024

Onze Landbouw en Tuin & Park veiling vanuit Emmeloord is geopend

8 mei 2024

Hofmeijer Voorst - 'Wij kunnen vertrouwen op de kwaliteit van GKB'

8 mei 2024

Luc Stokman - 'Vredo Single Compact zorgt voor een goede grasopkomst'

Alle nieuwsberichten