Hofmeijer Voorst - 'Wij kunnen vertrouwen op de kwaliteit van GKB'

8 mei 2024

Onlangs gingen wij langs bij Hofmeijer Voorst, waar wij spraken met directeur Jacco Meijerhof. Hofmeijer is een veelzijdig bedrijf en richt zich ondermeer op agrarisch loonwerk, grondverzet, civiel- en cultuurtechniek en de aanleg en het onderhoud van sportvelden en accomodaties. Voor de aanleg en het onderhoud van sportvelden wordt door Hofmeijer gebruik gemaakt van verschillende GKB machines. Wij gingen met Jacco Meijerhof in gesprek over de ervaringen omtrent GKB en de mogelijkheden die het merk biedt op het gebied van sportveldonderhoud. 


In het Gelderse Voorst vertelt Jacco Meijerhof ons over het onstaan van Hofmeijer. Het bedrijf is oorspronkelijk gestart met agrarisch loonwerk en heeft zich op den duur steeds verder uitgebreid. Eerst op het gebied van grondverzet en sinds 2010 richt het bedrijf zich ook op civiel- en cultuurtechniek. 'Op die manier wilden we ervoor zorgen dat we het hele jaar rond werkzaamheden konden aannemen voor onze werknemers. Met Hofmeijer Civiel- en Cultuurtechniek kunnen we zelf projecten oppakken en het aantal projecten is de afgelopen jaren flink gegroeid.' Ook is er een afdeling gericht op aanleg en onderhoud van sportvelden binnen Hofmeijer. 'Hierbij kunnen we een onderscheid maken tussen sportvelden die wekelijks onderhouden moeten worden en sportvelden waar wij enkel groot onderhoud plegen buiten het sportseizoen om', geeft Meijerhof aan. Wekelijks worden er door Hofmeijer rond de 60 sportvelden onderhouden in een straal van 50 kilometer rondom Voorst. Daarnaast wordt bij ongeveer 80 sportvelden enkel onderhoud uitgevoerd buiten het sportseizoen om. De velden worden hier dan ondermeer bezand, geverticuteerd en opnieuw ingezaaid. 'In zijn totaliteit voeren wij werkzaamheden uit bij ongeveer 140 sportvelden in Gelderland en Overijssel'. Bij deze werkzaamheden worden verschillende GKB machines ingezet.

Hofmeijer maakt ondermeer gebruik van een GKB Topdrop (borstelbezander), meerdere Deep Tine Aerators (diepbeluchter), Combinator (frees- en verticuteermachine), Stoneburier (overtopfrees) en GKB Brush (kunstgrasborstel). Daarnaast heeft het bedrijf ook een zelfbouw machine welke bestaat uit 3 GKB Combitools. Deze machine zorgt voor een lichte toplaagbewerking en mechanische onkruidbestrijding. 'Daarnaast hebben we op de trekker die voor deze machine rijdt een tankje gebouwd voor vloeibare meststof. Aan de hand van de John Deere GPS techniek kunnen we sportvelden met deze combinatie zeer precies bewerken en bemesten. Wij hadden de wens om over zo'n combinatie te beschikken en vanuit GKB werd er vervolgens mee gedacht hoe zij ons hierin konden faciliteren met onderdelen', geeft Meijerhof aan.

The worker is king

Jacco Meijerhof is zeer te spreken over de machines die GKB produceert voor de aanleg en het onderhoud van sport-, kunstgras- en golfvelden. 'Het zijn machines voor zeer specifieke werkzaamheden, welke worden gebouwd vanuit het oogpunt van de eindgebruiker. De machines zijn voorzien van technische slimmigheden die ook echt een meerwaarde bieden en de machines onderscheiden van de concurrentie, op die manier krijg je waar voor je geld. Daarnaast werkt GKB veel met prototypes die worden getest bij klanten en pas op de markt worden gebracht wanneer alles helemaal naar wens is. Als je een GKB machine koopt dan weet je eigenlijk al dat deze goed is', zo stelt Meijerhof.

'Ook maken ze hun kreet 'The worker is king' waar. Er is bij de aflevering van een machine ooit een keer schade gemaakt aan de band. Dit kwam echter pas aan het licht tijdens werkzaamheden. Ik heb vervolgens contact opgenomen en de volgende dag werd er een nieuwe band geleverd zodat wij weer aan het werk konden. Dat is de ondersteuning die wij erg kunnen waarderen, men gaat meteen op zoek naar een oplossing zodat we weer verder kunnen. Door de korte lijnen binnen het bedrijf kunnen deze oplossingen ook snel worden verzorgd.'

'Daarnaast is het voor ons zeer prettig dat het onderhoud in de buurt gepleegd kan worden bij GroeNoord. Het contact met GroeNoord is altijd zeer prettig geweest en ook voor andere merken en machines kunnen wij hier terecht. Ook vanuit GroeNoord wordt er met ons mee gedacht op het gebied van service maar ook op het gebied van financiering. De kwaliteit van de machines van GKB is goed en daarnaast kunnen we vertrouwen op ondersteuning van een betrouwbare partij als GroeNoord.'

Ervaar de mogelijkheden van GKB

Op dinsdag 14 mei en woensdag 15 mei organiseren wij de GroeNoord Sportscare days. Tijdens deze dagen lopen wij met u langs de mogelijkheden die John Deere, Vredo, Major én GKB bieden op het gebied van sportveldonderhoud. Op beide dagen organiseren wij velddemo's waarbij u ook verschillende GKB machines aan het werk kunt zien. Komt u ook langs? Neem dan contact op met uw vertegenwoordiger of laat uw gegevens achter in het onderstaande formulier.

Locaties

  • Dinsdag 14 mei | Sportvereniging Helios Deventer | Corrie Tendeloostraat 4, 7421 LN Deventer
  • Woensdag 15 mei | TT Assen | De Haar 9, 9405 TE Assen

vergroot

vergroot

vergroot

vergroot

vergroot

vergroot

Meld u nu aan voor de GroeNoord Sportscare days

In het onderstaande formulier kunt u uw gegevens achter laten en aangeven bij welke sessie u aanwezig bent.

Ander nieuws

Mei 2024

16 mei 2024

Onze Landbouw en Tuin & Park veiling vanuit Emmeloord is geopend

8 mei 2024

Luc Stokman - 'Vredo Single Compact zorgt voor een goede grasopkomst'

April 2024

25 april 2024

Major cirkelmaaier voor sportveldonderhoud bij de Gemeente Noordenveld

Maart 2024

19 maart 2024

John Deere introduceert nieuwe 5M-tractor

11 maart 2024

John Deere in 2023 best verkopende trekkermerk in Nederland

Alle nieuwsberichten