Twee miljoenste John Deere trekker geproduceerd in Mannheim

29 maart 2023

In de John Deere fabriek van Mannheim vieren ze de productie van de 2 miljoenste trekker. Ongeveer 3300 werknemers produceren per jaar 40,000 trekkers vanuit deze fabriek, voordat ze worden geexporteerd over de hele wereld.  Mannheim is de stad van de uitvinders. De auto, de fiets en de tractor werden er uitgevonden en hoewel er geen auto's of fietsen meer worden geproduceerd in de stad blijven er tractoren van de band rollen in het Lindenhof district.

Het bedrijf Heinrich Lanz legde 102 jaar geleden de eerste steen voor een van de meest succesvolle trekkerfabrieken met de Bulldog. John Deere tractoren worden geproduceerd sinds 1956. Door de sterke toename van de productie is de fabriek nu de grootste John Deere productiefaciliteit buiten Noord-Amerika. Het is ook de grootste tractor productiefaciliteit in Duitsland, aangezien tweederde van alle in Duitsland geproduceerde trekkers in Mannheim worden geproduceerd. De fabriek profiteert van de gunstige ligging aan de Rijn, via welke ongeveer 250 trekkers twee keer per week worden verscheept naar Rotterdam of Antwerpen. De fabriek is echter niet alleen een productielocatie. Het is ook een ontwikkelingslocatie voor alle middelgrote trekkers van John Deere. Meer dan 250 ingenieurs werken aan de trekkers van morgen en daarna. De belangrijkste focus ligt op prestaties, comfort en efficiëntie. De trekkercabines van vandaag bieden de luxe van een auto met automatische airconditioning, AppleCar Play, comfortabele stoelen, GPS-besturing en nog veel meer. Ontwikkelaars besteden ook veel aandacht aan schone brandstofverbranding; dezelfde strenge normen voor uitlaatgassen voor alle voertuigen gelden uiteraard ook voor trekkers. Tegelijkertijd werken ingenieurs aan alternatieve concepten, zoals het gebruik van biobrandstoffen. Er worden ook elektrische aandrijvingen ontwikkeld, zij het alleen voor kleinere trekkers, aangezien de batterijcapaciteit voor grotere machines nog niet voldoende is. In 2026 zal de eerste volledig autonome en door batterijen aangedreven trekker die ongeveer 100 pk levert gepresenteerd worden.

John Deere 6R en 6M trekkers

De ontwikkelingsafdeling liep voorop met de introductie van het frame ontwerp op de Mannheim trekkers. Het stevige stalen brugframe geeft de trekkers een enorme stabiliteit bij het gebruik van zware werktuigen. Bovendien kunnen de andere componenten van de trekker lichter worden gebouwd. Bijvoorbeeld, de versnellingsbak behuizingen zijn van aluminium. Na de invoering van het frameontwerp in de jaren negentig gingen de productiecijfers gestaag omhoog. Al meer dan 20 jaar is John Deere marktleider voor trekkers in alle belangrijke West-Europese landen. Het huidige succes is onder meer te danken aan het vlaggenschip van de Mannheimse productie, de 6R 250. Met een maximaal vermogen van 300 pk is het de grootste trekker die ooit in Mannheim is gebouwd. In totaal bestrijken de trekkers van Mannheim het bereik van 90 tot 250 pk nominaal vermogen in de "luxe" klasse.

De twee miljoenste John Deere trekker uit Mannheim

De twee miljoenste trekker zal ook een 6R 250 zijn. Als dank aan het productieteam is de trekker ingepakt in portretfoto's van meer dan 300 medewerkers. De trekker wordt op 22 maart onthuld in de fabriek in Mannheim in aanwezigheid van John Deere CEO John C. May. In de weken daarna zal de trekker te zien op het John Deere Forum. Op lange termijn zal hij een ereplaats krijgen in het fabrieksmuseum, naast zijn kleine broertje, de 1 miljoenste trekker, een JD 6400. Het duurde 70 jaar vanaf het begin van de productie om een miljoen John Deeres te produceren, maar de tweede miljoen trekkers zijn in ongeveer 30 jaar van de band gerold. 

Een blik in de toekomst

Met de overhandiging van de jubileumtractor kijkt het bedrijf niet alleen terug, maar ook vooruit. De ceremonie vindt plaats in het gebouw van de nieuwe spuiterij. Meer dan 80 miljoen dollar wordt momenteel geïnvesteerd in de toekomst van de fabriek en in de beveiliging van de locatie. Dankzij geavanceerde milieutechnologie is het energieverbruik aanzienlijk lager en kunnen uitstoot tot een minimum beperkt. Afvalwater en afval worden vermeden en het geluidsniveau is veel lager dan in de vorige fabrieken. De opleidingswerkplaats van de fabriek in Mannheim kijkt ook terug en vooruit. Zij viert deze zomer haar 100-jarig bestaan. In tijden van een tekort aan wordt het voor het bedrijf steeds belangrijker om gekwalificeerde jongeren op te leiden.
Momenteel biedt de opleidingswerkplaats 160 jongeren mensen kwalificaties als mechatronicus, mechatronicus voor de auto technici, industriële monteurs, elektrotechnici voor de industriële techniek en bouwmechanica met de nadruk op lastechniek. De locatie Mannheim is goed uitgerust voor de toekomst. Met de twee miljoenste trekker en verdere investeringen in de assemblage geeft het bedrijf een belangrijk signaal aan de meer dan 3.300 werknemers en de Rijn- en Neckar dat het vooruitgaat.

Ander nieuws

Juni 2024

3 juni 2024

John Deere introduceert zijn nieuwe T5- en T6- combines

Mei 2024

31 mei 2024

Lemken Juwel 8i On-land ploeg met VarioPack WD70 vorenpakker In Actie

30 mei 2024

Mazzotti MAF 6240 NL afgeleverd aan Boerma in Smilde

16 mei 2024

Onze Landbouw en Tuin & Park veiling vanuit Emmeloord is geopend

8 mei 2024

Hofmeijer Voorst - 'Wij kunnen vertrouwen op de kwaliteit van GKB'

Alle nieuwsberichten